PPDGJ: Contoh SOal TOEFL READING COMPREHENSION Beserta Jawaban


SECTION 3
READING COMPREHENSION
Time – 55 minutes
(Including the reading of the directions)

This section is designed to measure your ability to read and understand passages.
  

Directions:
In this section you will read several passages. Each one is followed by a number of questions about it. You are to choose the one best answer; (A), (B), (C), or (D), to each question. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen.


Answer all questions about the information in a passage on the basis what is implied or stated in that passage.
Example
Read the following passage:
Independent colleges and universities are private, nonprofit institutions.
Many independent colleges and universities originated as church-related institutions,
although a majority of these are no longer affiliated with religious
groups. The most common independent colleges and universities include
(1) liberal arts institutions that offer comprehensive undergraduate education,
(2) technical or specialized institutions that prepare students in engineering,
performing arts, music, nursing and other fields, and (3) large universities that
include undergraduate programs in addition to graduate and professional
schools.

Question 1: Sample Answer
What is the characteristic of independent colleges
and universities?
(A) They are non-private
(B) They are private
(C) They are state
(D) They are dependent

According to the passage line 1, Independent colleges and universities are private, nonprofit
institutions, maka diketahui bahwa Independent colleges and universities are private.
Therefore, you should choose (B).

Question 2: Sample Answer
According to the passage, which statement is NOT true?
(A) Few colleges and universities originated as churchrelated institutions.
(B) The most common independent colleges and universities include liberal arts institutions.
(C) Independent colleges and universities include technical orspecialized institutions.
(D) Independent colleges and universities prepare students inengineering, performing arts, music, nursing and other fields.

The passage states that Good writing in English requires good grammar and good organization. Therefore, you should choose (A).

Now begin work on the questions.
Questions 1 – 10: This passage below is for questions number 1 up to 10. Choose the best answer based on the passage.

The Quebec Bridge, located at mile 2.70, Bridge Sub-division Quebec City,
Quebec, Canada, was considered the eighth “Wonder of The World”, when
construction was completed in 1919. It is the longest cantilever, steel Railway
Bridge in the world. Its “sister” bridge is the Firth of Forth Bridge in Scotland.
The Quebec Bridge is a riveted steel structure with 8,000,000 square feet of
coatable structural steel. The overall length is 3239 feet and the width is 94
feet. The bridge is 340 feet high, from the top of the cantilever to the water
below. Each cantilever span is 580 feet long.
The Quebec Bridge accommodates 1 rail line, 3 lanes of automotive traffic
and 2 pedestrian walkways. The Quebec Bridge was declared a historic monument
in 1987, by the Canadian & American Society of Civil Engineers and a
National Historic Site on January 24, 1996 by the Department of Canadian Heritage.

1. What is the passage talking about?
(A) The Quebec Bridge
(B) Quebec City
(C) Canada
(D) Canadians

2. According to the passage, the Firth of Forth Bridge in Scotland is______.
(A) the rival of the Quebec Bridge
(B) the sister bridge of the Quebec Bridge
(C) the brother bridge of the Quebec Bridge
(D) the duplicate of the Quebec Bridge

3. The word riveted in line 5 is the closest in meaning to______
(A) nailed
(B) piled
(C) railed
(D) tailed

4. According to the passage, which statement is true?
(A) The Quebec Bridge is a riveted steel structure with 80,000,000 square feet of coatable structural steel.
(B) The Quebec Bridge accommodates 1 rail line, 2 lanes of automotive traffic and 3 pedestrian walkways.
(C) The Quebec Bridge was declared a historic monument in 1978.
(D) The Quebec Bridge is 340 feet high

5. The word cantilever in line 8 could be best replace by ________
(A) tower
(B) trestlework
(C) road
(D) steel

6. Where in the passage does the author describe the Quebec Bridge’s structure?
(A) Line 1 – 2
(B) Line 3 – 4
(C) Line 5 – 6
(D) Line 7 – 8

7. The word each in Line 8 can be replaced by_____.
(A) some
(B) several
(C) every
(D) all

8. The word pedestrian in line 10 means _______
(A) Someone who is driving an automotive vehicle
(B) Someone who is declaring an act
(C) Someone who is walking rather than traveling by vehicle
(D) Someone who is working as a civil engineer

9. Who declared the Quebec Bridge as the historic monument in 1987?
(A) The Canadian & American Society of Civil Engineers
(B) The Department of Canadian Heritage
(C) The Canadian Community
(D) The Prime Minister of Canada

10. According to the passage, when was the Quebec Bridge declared as a National Historic Site?
(A) On January 24, 1969
(B) On January 24, 1996
(C) On January 24, 1978
(D) On January 24, 1987

Questions 11 – 20:
This passage below is for questions number 11 up to 20. Choose the best answer based on the passage.

Umbilical cord blood, like bone marrow, contains valuable stem cells that
can be used to treat life-threatening illnesses, such as leukemia, lymphoma,
sickle cell anemia, and immune deficiency and metabolic diseases. A baby’s
cord blood can be donated to a public bank or stored at a private bank for future
use in a sibling or parent who has an illness that can be treated by a cord
blood transplant.
A number of both public and private banks exist that can store cord blood
for future use. The National Marrow Donor Program, which is overseen by the
U.S. Health Resources and Services Administration, launched a program in October
2008 that provides families affected by life-threatening diseases with
the opportunity to store a new baby’s cord blood at no cost.

11. What is the topic of the passage?
(A) Umbilical cord blood
(B) Cord blood banking and donation
(C) Leukemia
(D) The National Marrow Donor Program

12. According to the passage, umbilical cord blood can be used to treat the following
diseases, except_____.
(A) heart attack
(B) leukemia
(C) lymphoma
(D) immune deficiency

13. The word deficiency in line 3 is the closest in meaning to____
(A) efficieny
(B) lack
(C) increase
(D) curent

14. The member of the family who can be treated by a cord blood transplant are the followings, except_____
(A) Sister
(B) Mother
(C) Father
(D) Grand mother

15. The word which in Line 8 refers to_____.
(A) private banks
(B) publict banks
(C) The National Marrow Donor Program
(D) U.S. Health Resourcess and Services Administration

16. The word store in Line 7 can be replaced by_____.
(A) distribute
(B) service
(C) save
(D) sell

17. When was the National Marrow Donor Program launched?
(A) October 1998
(B) December 1998
(C) December 2008
(D) October 2008

18. If the passage mentions that “Health Resources and Services Administration, launched a program in October 2008 that provides families affected by life-threatening diseases with the opportunity to store a new baby’s cord blood at no cost.”, it means______.
(A) the program is free
(B) the program needs a lot of publicity
(C) the program is only for rich people
(D) the program is not for poor men

19. The word affected in Line 10 has a close meaning with_____.
(A) pushed
(B) motivated
(C) gave
(D) impacted

20. According to the passage, which statement is NOT true?
(A) Umbilical cord blood, like bone marrow, contains valuable stem cells.
(B) The National Marrow Donor Program, which is overseen by the U.S. Health Resources and Services Administration, launched a program in October 2009.
(C) A baby’s cord blood can be donated to a public bank or stored at a private bank.
(D) The National Marrow Donor Program provides families affected by life-threatening diseases with the opportunity to store a new baby’s cord blood at no cost.

Questions 21 – 30: This passage below is for questions number 21 up to 30. Choose the
best answer based on the passage.

A heart attack happens if the flow of oxygen-rich blood to a section of
heart muscle suddenly becomes blocked. Most heart attacks occur as a result
of coronary heart disease (CHD). CHD is a condition in which a waxy substance
called plaque builds up inside of the coronary arteries. These arteries supply
oxygen-rich blood to your heart.
When plaque builds up in the arteries, the condition is called atherosclerosis.
The build up of plaque occurs over many years. Eventually, an area of
plaque can rupture (break open) inside of an artery. This causes a blood clot to
form on the plaque’s surface. If the clot becomes large enough, it can mostly
or completely block blood flow through a coronary artery.
If the blockage isn’t treated quickly, the portion of heart muscle fed by the
artery begins to die. Healthy heart tissue is replaced with scar tissue. This heart
damage may not be obvious, or it may cause severe or long-lasting problems.

21. What is the passage talking about?
(A) Heart attacks
(B) Types of blood
(C) Parts of the heart
(D) The coronary artery

22. Where in the passage does the author explain about how heart attack happens?
(A) Line 1 – 2
(B) Line 6 – 7
(C) Line 9 – 11
(D) Line 14 – 15

23. What is coronary heart disease?
(A) It is a kind of transmittable disease.
(B) It is a condition in which a waxy substance called plaque builds up outside of the coronary arteries.
(C) It is a condition in which a waxy substance called plaque builds up inside of the coronary arteries.
(D) It is a blood clot that forms on the plaque’s surface.

24. The author mentions that when plaque builds up in the arteries, the condition is called_____.
(A) sclerosis
(B) heart attack
(C) CHD
(D) atherosclerosis

25. A blood clot forms on the plaque’s surface because______
(A) An area of plaque breaks open inside of an artery.
(B) The portion of heart muscle fed by the artery begins to die.
(C) The healthy heart tissue is replaced with scar tissue
(D) The heart damage is not obvious.

26. The word it in Line 13 refers to_____.
(A) heart
(B) heart tissue
(C) heart damage
(D) scar tissue

27. The word eventually in line 7 is the closest in meaning with ______________
(A) Mostly
(B) Actually
(C) Finally
(D) Hopefully

28. The word obvious in Line 13 can be replaced by_____.
(A) understand
(B) clear
(C) complete
(D) gorgeous

29. According to the passage, which statement is NOT true?
(A) The build up of plaque occurs for quickly.
(B) A heart attack happens if the flow of oxygen-rich blood to a section of heart muscle suddenly becomes blocked.
(C) If the clot becomes large enough, it can mostly or completely block blood flow through a coronary artery.
(D) Healthy heart tissue is replaced with scar tissue.

30. The word severe in Line 13 is in contrast in meaning with_____
(A) chronical
(B) mild
(C) various
(D) wild`

Questions 31 – 40: This passage below is for questions number 31 up to 40. Choose the best answer based on the passage.

 ‘Blossoming Chestnut Branches’ is a very late Van Gogh work. Vincent
painted it sometime after he arrived in Auvers-sur-Oise on May 21, 1890, but
before the chestnut trees had stopped flowering. Here he had broken a few
blooming chestnut branches off and arranged them in a vase with some light
pink rhododendrons. The resultant painting is bold in composition, color and
brushwork, yet fragile in its subject matter.
Vincent presented this as a gift to Paul Gachet (1828-1909), the homeopathic
physician with whom he was staying. The artist had specifically come to
Auvers-sur-Oise on the advice of his brother, Theo, to receive treatment from
Gachet. Unfortunately, Van Gogh soon doubted that even the artistic, artistfriendly
Gachet would be of any help and wrote as much to Theo. And by the
end of July, a scant two months later, he was gone.

31. What is the topic of the passage?
(A) Van Gogh’s painting, ‘Blossoming Chesnut Branches’
(B) Vincent Van Gogh’s childhood
(C) Paul Gachet
(D) Homeopathic physicians

32. What did Van Gogh do?
(A) He is a physician
(B) He is a painter
(C) He is an artist
(D) He is a musician

33. The word it in Line 2 refers to______.
(A) the painter
(B) Blossoming Chesnut Branches
(C) Van Gogh
(D) Auvers-sur-Oise

34. Where did Van Gogh get inspiration of the painting?
(A) In his hometown
(B) In Auvers-sur-Oise
(C) On the way to Auvers-sur-Oise
(D) At a museum

35. According to the passage, which statement is NOT true?
(A) Van Gogh painted Blossoming Chesnut Branches on May 21, 1890.
(B) The resultant painting is bold in composition, color and brushwork, yet fragile in its subject matter.
(C) Vincent presented this as a gift to Paul Gachet
(D) Paul Gachet was the homeopathic physician.

36. Rhododendron (in line 5) is _______
(A) A name of city
(B) A sort of plants
(C) Painting composition
(D) Artistic method

37. The word its in line 6 refers to ________
(A) Color
(B) Brushwork
(C) Painting
(D) Rhododendron

38. Where in the passage does the author mention that Van Gogh had ever stayed together with Gachet?
(A) Line 2 – 3
(B) Line 4 – 5
(C) Line 6 – 7
(D) Line 7 – 8

39. The word staying in Line 8 has a close meaning with_______.
(A) leaving
(B) going with
(C) going to visit
(D) living with

40. What happened to van Gogh by the end of July 1890_______.
(A) He arrived in Auvers-sur-Oise
(B) He started to paint ‘Blooming Chesnut Branches’
(C) He arranged paul Gachet’s birtday party
(D) He passed away

Questions 41 – 50: This passage below is for questions number 41 up to 50. Choose the
best answer based on the passage.

The Eiffel Tower was built for the International Exhibition of Paris of 1889
commemorating the centenary of the French Revolution. The Prince of Wales,
later King Edward VII of England, opened it. Of the 700 proposals submitted in
a design competition, Gustave Eiffel’s was unanimously chosen. However it was
not accepted by all at first, and a petition of 300 names - including those of Maupassant,
Emile Zola, Charles Garnier (architect of the Opéra Garnier), and Dumas
the Younger - protested its construction. At 300 meters (320.75 m including antenna),
and 7,000 tons, it was the world’s tallest building until 1930.

41. What is the passage talking about?
(A) The Eiffel Tower’s history
(B) The Prince of Wales
(C) The French Revolution
(D) The British Revolution

42. What was the purpose of building Eiffel tower?
(A) It was to be a symbol of France’s culture.
(B) It was for the International Exhibition of Paris of 1889 commemorating the
centenary of the French Revolution.
(C) It was to highlight England’s domincance.
(D) It was a friendship symbol between France and England.

43. The word it in Line 3 refers to______.
(A) The French
(B) The French revolution
(C) The Eiffel Tower
(D) The International exhibition

44. The name of the tower is derived from_____
(A) The Prince of Wales’ name
(B) The designer’s name
(C) The international Exibition
(D) The name of the city where it was build in.

45. The word unanimously in line 4 could be best replaced by________
(A) gradually
(B) collectively
(C) subsequently
(D) unintentionally

46. According to the passage, which statement is NOT true?
(A) The Eiffel Tower was said as the tallest tower in 1925.
(B) The Eiffel Tower was build to commemorate later King Edward VII
(C) Charles Garnier is an architect who designed the Eiffel Tower.
(D) Gustave Eiffel’s proposal was chosen by discussion.

47. The word petition in Line 5 means_____.
(A) Formal report
(B) Formal request
(C) Construction plan
(D) Design sketch

48. Who was the architect of the Opéra Garnier?
(A) King Edward VII
(B) Emile Zola
(C) Charles Garnier
(D) Prince of Wales

49. The word protested in Line 7 can be replaced by______.
(A) supported
(B) prevented
(C) avoid
(D) opposed

50. The followings are those who protested the Eiffel Tower’s construction, except_____
(A) Charles Garnier
(B) Emile Zola
(C) Dumas the Younger
(D) King Edward VII


A
2. B
3. A
4. C
5. B
6. C
7. C
8. C
9. A
10 . B
11. A
12. A
13. B
14. D
15. C
16. C
17. D
18. A
19. D
20. C
21. A
22. A
23. C
24. D
25. A
26. C
27. C
28. B
29. A
30. A
31. A
32. C
33. B
34. B
35. A
36. B
37. C
38. D
39. D
40. D
41. A
42. B
43. C
44. B
45. B
46. B
47. B
48. C
49. D
50. D

BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA

Halaman Berikutnya