PPDGJ: Contoh Soal TOEFL STRUCTURE AND WRITTEN EXPRESSION beserta Kunci Jawaban

SECTION 2
STRUCTURE AND WRITTEN EXPRESSION
Time – 25 minutes
(Including the reading of the directions)

This section is designed to measure your ability to recognize language that is appropriate for standard written English. There are two types of questions in this section, with special directions for each type.

STRUCTURE
Directions: 
Questions 1 – 15 are incomplete sentences. Beneath each sentence you will see four words or phrases, marked (A), (B), (C), and (D). Choose the one word or phrase that best completes the sentence. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen. Fill in the space so that the letter inside the oval cannot be seen.


Look at the following examples:
Example I 
Sample Answer

Tourists are willing_____a significant amount to have good sanitary experiences.
(A) pay
(B) to pay
(C) pays
(D) to paid

The sentence should read, “Tourists are willing to pay a significant amount to have good sanitary experiences. Therefore, you should choose (B) to pay.


Example II Sample Answer
Can I_____to move somewhere else in order to be in a better environment?
(A) afford
(B) affords
(C) to afford
(C) affording

The sentence should read, “Can I afford to move somewhere else to be in a better environment?” Therefore, you should choose (A) afford.


Now, begin work on the questions
1. What kind of losses might we______in the absence of improved sanitation?
(A) incur
(B) incurs
(C) incuring
(D) incured

2. Children ___________ screen positive on modified checklist for autism in toddlers may be at greater risk for developing autism.
(A) which
(B) who
(C) whom
(D) whose

3. The explosion in the number of art fairs ________ the most significant change in the market since the turn of the century.
(A) is
(B) are
(C) have been
(D) be

4. I think it’s taken some time for people______the importance of improved sanitation.
(A) realize
(B) realizes
(C) have realized
(D) to realize

5. Artists are obliged to create a fixed number of works during each month of their five year contract, usually two to three, and __________ one painting a month for a further years
(A) delivered
(B) is delivering
(C) have delivered
(D) to deliver

6. They generally_____very clean beaches and they_____their waste well.
(A) have – manages
(B) have – manage
(C) has – manage
(D) has – manages

7. A study ________ in 1997 by Michigan State University showed that children at that time were spending just over two hours per week on study, which could include activities other than homework
(A) performing
(B) performed
(C) was performing
(D) were performing

8. Human brains ________ large and small numbers of objects using two different mechanisms.
(A) process
(B) processes
(C) is processed
(D) is processing

9. The ultimate goal of disaster risk science_____to understand disasters and risks.
(A) are
(B) is
(C) were
(D) have

10. The systematic study of disasters through an inter-disciplinary approach______.
(A) are just beginning
(B) were just beginning
(C) is just beginning
(D) have just begun

11. Once programmed to get rid of citrullinated proteins, the immune system can start attacking its own tissues and organs, thereby causing the autoimmune processes __________ may result in rheumatoid arthritis.
(A) who
(B) which
(C) whose
(D) whom

12. From a management science perspective, managing expectations of diverse stakeholders____a difficult job.
(A) is
(B) are
(C) were
(D) do

13. In a dance, there are_____stops, and the stops are not about being stagnant.
(A) a
(B) an
(C) several
(D) one

14. One of the kids that I interviewed at the museum_____El.
(A) is name
(B) was named
(C) are named
(D) were named

15. The show______the true inner resilience of the people that needs to be explored.
(A) demonstrate
(B) demonstrates
(C) demonstrating
(D) demonstration

KUNCI JAWABAN
1. A
2. B
3. A
4. D
5. D
6. B
7. B
8. A
9. B
10 . C
11. B
12. A
13. C
14. B
15. B

WRITTEN EXPRESSION

Directions: 
In questions 16 – 40, each sentence has four underlined words or phrases. The four underlined parts of the sentence are marked (A), (B), (C), and (D). Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen.

Look at the following examples
Example I Sample Answer
Tsunami science were invented for tsunami risk reduction.
     A                           B              C                           D

The sentence should read, “Tsunami science was invented for tsunami risk reduction.” Therefore, you should choose (B).

Example II Sample Answer
The problems surrounding our fish industry is obvious.
                              A                  B                  C     D

The sentence should read, “The problems surrounding our fish industry are obvious.” Therefore, you should choose (C).


Now, begin work on the questions.



16. According to the Maritime Affairs and Fisheries Ministry’s data, Indonesia’s fish production is 10.83 million tons last year.

17. A war with China over Taiwan or the Spratly Islands are simple to start but hard to end, and could very easily escalate.

18. If I look at it in the arc of my career, it is a tiny jobs, and in a place that hasn’t really been that significant, frankly, to me.

19. My lesson to my students are they have to be open and alert at every turn.

20. They thought I was not normal because I was very difference from everybody else in my family.

21. I would have expect some discussion in the management discussion and analysis of how this has had a positive impact on these banks’ operating results.

22. I asked officials at Citigroup and Morgan Stanley about these disclosure.

23. The rules is found in a section of the S.E.C.’s Codification of Financial Reporting Policies.
24. Investors didn’t know what dire the situation was at these institutions.


25. Numbers for individual companies was equally astonishing.

26. The Fed says that the money it lent in these programs was paid back without generates any losses.

27. The rules grows out of the savings and loan crisis, during which hundreds of banks failed and others received government help.

28. Other banks kept silent on these activities or mentioned them in passing with few specific.

29. During a group discussion, it can be difficult for the group to know how and when begin the discussion.

30. Did you both understand all the points in the lecture and catching all the information?

31. Please, decide on three things to observes that will give you information about the pace of life at your school.

32. General Electric is most famous for his electric appliances, but it also makes jet engines, electric motors, and much more.

33. Vossoughi found out that most people prefers attractive headsets that they can touch and use without thinking.


34. They both know how to think outside the box and created success after success.

35. Because of Barbara works at the restaurant in the morning, she usually arrives five to ten minutes late to class.

36. The professor will tells you the big picture or the general plan of the lecture.

37. You should listen for the words and expression that professors use to tell you the big picture of the lecture.

38. To help students understand the listening strategy, she should discuss the situation and answer the questions.

39. Some companies can be successful use traditional ways of creating new products, but other companies are successful when they think outside the box.

40. Using an informal outline with indentation will help you remember who information is more important and which information is related but less important.

KUNCI JAWABAN
16. C, it should be ‘was’
17. B, it should be ‘is’
18. C, it should be ‘job’
19. A, it should be ‘is’
20. D, it should be ‘different from’
21. A, it should be ‘would have expected’
22. D, it should be ‘disclosures’
23. B, it should be ‘are found’.
24. B, it should be ‘how’
25. C, it should be ‘were’
26. D, it should be ‘generating’
27. A, it should be ‘grew out’
28. D, it should be ‘few specifics’
29. D, it should be ‘to begin’
30. C, it should be ‘catch’
31. B, it should be ‘to observe’
32. B, it should be ‘its’
33. A, it should be ‘prefer’
34. D, it should be ‘create’
35. A, it should be ‘because’
36. A, it should be ‘will tell’
37. B, it should be ‘expressions’
38. C, it should be ‘they’
39. B, it should be ‘using’
40. C, it should be ‘which’

BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA

Halaman Berikutnya